Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012


Ιδρύεται συνεταιρισμός ανέργων

Η ανεργία, το μείζον πρόβλημα του σήμερα αλλά και του αύριο. Μια κατάσταση που ήρθε, και όπως δείχνουν και τα πιο αισιόδοξα σενάρια, θα μείνει.
Σήμερα που κάθε οικογένεια έχει έναν τουλάχιστον άνεργο, δεν πρέπει να ολιγωρούμε ή να αδιαφορούμε. Όλοι είμαστε άνεργοι, υπό προθεσμία, και κυρίως τα παιδιά μας . Και ας μην εφησυχάζουν όσοι έχουν ή νομίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον. Όλο και κάποιο μέλος της οικογένειάς τους κινδυνεύει να μείνει άνεργο και να τους επιβαρύνει. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι κοινωνικό, αφορά όλους μας και όλοι θα κληθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του, κυρίως -ως συνήθως- οι έχοντες χαμηλά εισοδήματα, τα συνήθη υποζύγια. Και αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι θα είναι οι έχοντες και κατέχοντες.
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με άλλο μάτι και άλλη προοπτική, και ας αποφασίσουμε.

Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει, και δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα

Μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αγωνιζόμαστε χωρίς να μας πτοεί τίποτα και θα πετύχουμε.

Άλλωστε, με ό,τι κάνουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από την ανεργία μας.
Αλλά θα κερδίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, θα κερδίσουμε το αύριο!

Με σύνθημα
«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ»
η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας»
ξεκινά την προσπάθεια και τις διεργασίες για την δημιουργία
κοινωνικής εταιρείας - συνεταιρισμού ανέργων

Άνεργη – άνεργε, φίλη και φίλε
ΓΝΩΡΙΣΕ την κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» και γίνε μέλος της και συμμέτοχος στην υπό ίδρυση Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.».


Ενωμένοι διεκδικούμε και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας
και καλύτερη ποιότητα ζωής

Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Δήλωσε συμμετοχή, γίνε μέλος και συμμέτοχος

Η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» ιδρύθηκε το 2010, λειτουργεί ως ένωση φυσικών προσώπων και είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» δεν αποσκοπεί σε φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη και δεν ενέχει πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα. Έχοντας καταθέσει εξ αρχής καθαρή δημόσια κοινωνική επιχειρηματική πρόταση προς ανέργους και άλλους ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, ξεκινάμε την προσπάθειά για το νέο, το διαφορετικό, το καινοτόμο, για εκείνο που θα μπορούσε με το ελάχιστο να δώσει το καλλίτερο αποτέλεσμα.

Ο Συνεταιρισμός θα λειτουργεί με πολυσυμμετοχική βάση, και σ’ αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν, εκτός των ανέργων, και α) εργαζόμενοι: ανασφάλιστοι, ωρομίσθιοι, ημιαπασχολούμενοι, συμβασιούχοι, εποχιακοί, όσοι δεν έχουν 12μηνη συνεχή εργασία ή εργάζονται υπό επισφαλές εργασιακό καθεστώς, αμειβόμενοι με λιγότερο μισθό, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι β) με συμβουλευτική σχέση: εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εφόσον δεν στερούν θέσεις εργασίας από ανέργους, και γ) υπό όρους: επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, χρηματοδότες, χορηγοί, διαφημιστές, διαφημιζόμενοι, υποστηρικτές, επενδυτές και όποιος το επιθυμεί, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό.

Και προχωράμε μπροστά.
Πρωτοπορούμε και ανοίγουμε νέους δρόμους και χαράζουμε τις αυλακιές της πορείας μας βαθειά στο παρόν για να τις ακολουθούν οι επόμενοι. Προχωράμε αργά και με σταθερά βήματα προς το μέλλον. Αναζητούμε, ανακαλύπτουμε, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από το τίποτα το νέο, κάτι που δεν προϋπήρξε και δεν υπάρχει, το για πολλούς ανέφικτο, και το πετυχαίνουμε. Για εμάς δεν υπάρχει το δεν γίνεται και το δεν μπορώ. Για εμάς τα πάντα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και βούληση.
Έτσι σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν από την ίδρυση του συνεταιρισμού ανέργων που οραματιστήκαμε,
της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.»

Με την ίδρυση της εταιρείας ευελπιστούμε ότι, αφενός, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε πολλές ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας, προσωρινές ή και μόνιμες, και αφετέρου να σταθούμε αλληλέγγυοι και αρωγοί σε μια μερίδα ανέργων με γνώση και ενδιαφέρον για ανάπτυξη και πρόοδο που επιθυμούν μεν να δημιουργήσουν ή να ξαναδημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση, αλλά στην παρούσα οικονομική συγκυρία αυτό καθίσταται ανέφικτο, καθώς δεν τους δίνετε καμιά δυνατότητα, καμιά υποστήριξη και καμιά ευκαιρία για να το κάνουν.

Ο συνεταιρισμός δεν θα προσλαμβάνει ανέργους ούτε θα λειτουργεί σαν ΟΑΕΔ ή γραφείο ενοικίασης εργαζομένων. Οι άνεργοι -μέλη της κίνησης Ανώνυμοι Άνεργοι- θα είναι συμμέτοχοι-συνέταιροι στον συνεταιρισμό και με την ιδιότητα αυτή θα μπορούν να τον αξιοποιούν προς όφελός τους, και αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους να δημιουργήσουν κάτι νέο, κάτι δικό τους.
Εν ολίγοις ο συνεταιρισμός θα λειτουργεί και ως επιχειρηματική θερμοκοιτίδα όπου οι άνεργοι θα δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε τομείς της οικονομίας, χωρίς το άγχος και το οικονομικό βάρος λειτουργίας μιας ατομικής επιχείρησης. Θα μπορούν να δημιουργούν, να παράγουν, να κατασκευάζουν, να εμπορεύονται και να πωλούν προϊόντα και εμπορεύματα, και να παρέχουν υπηρεσίες ή να αναλαμβάνουν ατομικά ή ομαδικά διάφορες εργασίες.

Γι’ αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε δεν χρειάζονταν και πολλά. Καλές ιδέες χρειαζόμαστε, συμμετοχές, συνεργασίες και θέληση για δουλειά, πολλή δουλειά. Το βασικό όμως είναι οι συμμετοχές, γιατί όσο πιο πολλοί γίνουμε τόσα περισσότερα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.

Δεν επαιρόμαστε ότι έχουμε ή ότι μπορούμε να βρούμε τη χρυσή λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, ούτε ότι είμαστε οι καλλίτεροι. Και βέβαια υπάρχουν καλλίτεροι, πολύ καλλίτεροι από εμάς, αλλά που είναι αυτοί οι καλλίτεροι, , γιατί σιωπούν, γιατί αδιαφορούν;

Για την ώρα ασχολούμαστε με αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα της ανεργίας, σε διαφορετικό επίπεδο από πολλούς άλλους, τολμάμε και προσπαθούμε για την αντιμετώπισή του, χαράζοντας χρυσή τομή ανάμεσα στην ανεργία και την επιχειρηματικότητα, την ατομική εργασία και την συνεταιριστική. Αυτά μπορούμε αυτά κάνουμε, με τα λίγα που μας απέμειναν, με τα λίγα που καταλαβαίνουμε, με τα λίγα που διαθέτουμε. Και ότι άλλο χρειαστούμε θα το διεκδικήσουμε, θα το κερδίσουμε, θα το κατακτήσουμε.


 Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Αγωνιζόμαστε χωρίς να μας πτοεί τίποτα και θα πετύχουμε.

Άλλωστε, με ό,τι κάνουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από την ανεργία μας.
Αλλά θα κερδίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, θα κερδίσουμε το αύριο!
 Όμως μέχρι σήμερα, από την μια οι άνεργοι που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις δραστηριότητές μας και να γίνουν μέλη της κίνησης ήταν ελάχιστοι και από την άλλη όπου απευθυνθήκαμε, σε δήμους, κόμματα, πολιτικούς, οργανώσεις, συνδικαλιστικούς φορείς και άλλους, αντιμετωπίσαμε την αδιαφορία τους και σε κάποιες περιπτώσεις χλεύη και εχθρότητα. Αλλά και αυτό δεν μας πτοεί, η κίνηση έχει τους δικούς της ρυθμούς, τους δικούς κανόνες, τις δικές της αγωνιστικές ιδιομορφίες.

Κατά τα άλλα, όπως λέει και ο σοφός, ο λύκος που τώρα είναι μέσα στο μαντρί στην αναμπουμπούλα χαίρεται, και τρώει πάντα από τα μετρημένα. Ξεκόβει ένα ένα τα ζωντανά και κάνει τη δουλειά του. Και σήμερα τα μετρημένα είναι οι άνεργοι που πολλαπλασιάζονται καθημερινά -οι αριθμοί των στατιστικών ευημερούν, και ο λύκος είναι η εκμετάλλευση που επιδαψιλεύουν στον άνεργο οι επαΐοντες του συστήματος, 500 ευρώ μισθό και εργασιακά δικαιώματα στο μηδέν.

Είναι φανερό πλέον ότι, ο άνεργος εξαρτάται, ή θέλει να εξαρτάται, όλο και περισσότερο από τις κούφιες εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια της εξουσίας. Εξαρτάται από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι εξουσίας και από τα γλυμμένα κόκαλα που του πετάνε. Παράλληλα και ό εργαζόμενος του σήμερα βλέποντας το τι γίνεται και τι τον περιμένει, τα ίδια σκέπτεται και νιώθει τα ίδια αισθήματα, και ανταγωνιστικά προσφέροντας περισσότερα, προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα ή ό,τι έχει απομείνει αλώβητο.
Αποτελεί σημεία των καιρών η θέση πολλών ανθρώπων, που αν και ταλανίζονται από την κρίση, να προτιμούν αυτό που τους προσφέρεται αφειδώς από όλους όσους έχουν συμφέρον, το σίγουρο τίποτα! Έμφοβοι, ανασφαλείς και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οικονομική κατάσταση διαφορετικά, και άμεσα εξαρτώμενοι από τις επιλογές άλλων, αδυνατούν να δουν το μέλλον και να αναζητήσουν το αβέβαιο αλλά ελπιδοφόρο αυριανό κάτι, αυτό που με ελάχιστη προσπάθεια θα μπορέσουν να το κάνουν μια νέα αρχή.
Έτσι εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις κούφιες εξαγγελίες, τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της εξουσίας, και σ’ αυτά βρίσκουν παρηγορία περιμένοντας ένα καλύτερο αύριο που όλο και θα αργεί.
Χωρίς πρωτοβουλία και χωρίς το αίσθημα τις αλληλεγγύης για τον διπλανό τους, προτιμούν να περιμένουν και να δέχονται την ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία των κρατούντων, των εργοδοτών, των αφεντικών, της εκκλησίας με τα συσσίτια, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των κομμάτων τις κούφιες υποσχέσεις, των συνδικαλιστών τα συντεχνιακά συμφέροντα.

Ήδη ανθεί ο λεγόμενος θεσμός(;) των κοινωνικών παντοπωλείων(;), τα συσσίτια απόρων της εκκλησίας και άλλων φορέων διευρύνονται, και όλο και περισσότεροι νεόπτωχοι πολίτες, νέες κοινωνικές ομάδες, παίρνουν θέση στην ουρά με το κατσαρολάκι στο χέρι.
Όλα αυτά μαζί με τους κάθε λογής καλοθελητές οργανωμένους περιστασιακούς διανομείς τροφίμων, αποτελούν μια νέα πραγματικότητα, το νέο πρόσωπο της αντικοινωνικής πολιτικής των κρατούντων και των κυβερνόντων, της ανέχειας, της φτώχιας, της ανεργίας.

Νέα ήθη και νέοι θεσμοί, άλλοι νεόκοποι, ως κάλπικες λίρες, και άλλοι προσαρμοσμένοι στα σύγχρονα δεδομένα, που ήρθανε για να μείνουν, εργαλεία και αυτά των ολίγων που ασκούν την ελεήμονα και φιλάνθρωπη πολιτική τους για πειθαναγκασμό των πολλών, αλλά και για την αποτροπή δυσάρεστων γι’ αυτούς καταστάσεων: –Αν δεν πειθαρχείς, εκεί θα φτάσεις.


Όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, όταν κάθε ελληνική οικογένεια έχει έναν τουλάχιστο άνεργο, όταν ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και οι επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά παράγουν σωρηδόν ανέργους, 1000 κάθε μέρα προστίθενται στη μεγάλη στρατιά των ανέργων που έχουν φτάσει τους 1.295.20, των αστέγων, των νεόπτωχων, ποιος πιστεύει πλέον ότι θα μπορέσουν να ξαναδημιουργηθούν αυτές οι χαμένες - καταργημένες θέσεις εργασίας; Που θα βρεθούν αυτές οι θέσεις όταν το από 2013 ξεκινά νέος γύρος κλεισίματος επιχειρήσεων και παραγωγής και άλλων ανέργων, νέα βάσανα, νέοι αντιαναπτυξιακοί νόμοι, νέες περιπέτειες για τους πολίτες; Και που θα βρει ο σημερινός άνεργος ή ο εργαζόμενος χωρίς σταθερή εργασία, τα χρήματα για να ζήσει αξιοπρεπώς, για να έχει κοινωνική ασφάλιση, για να πληρώσει τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια;
Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι άνεργοι εργάζονταν υπό άλλους, ως υπάλληλοι, και είχαν μάθει να έχουν αφεντικό και εργοδότη, είχαν μάθει να ζητάνε δουλειά, αποβλέποντας και στη σιγουριά του «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει…». Και ως εκ τούτου είναι δύσκολο έως αδύνατο κάποιος να ξεφύγει από τον κανόνα και να σκεφτεί και να αντιδράσει διαφορετικά, να βρεθεί έξω και πέρα από τον πεπερασμένο χώρο του. Και είναι ακόμα δυσκολότερο να προσπαθήσει και να δημιουργήσει μια δουλειά δικιά του ή μαζί με άλλους, πόσο μάλιστα όταν δεν έχει ή αυτά που έχει δεν τον φτάνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Αν λοιπόν δεν ενωθούν οι άνεργοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχουμε σήμερα και κινδυνεύουμε να το χάσουμε, να μην μπορούμε να το ξαναποκτήσουμε, να μην έχουμε αύριο. Αν δεν αλλάξουμε μυαλό και σκέψη θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, θα διαγκωνιζόμαστε για μια θέση στον ήλιο, ή για μια θέση εργασίας που ο εκάστοτε εργοδότης, κατά πολλούς το «αφεντικό», θα επιλέγει πάντα τον καλλίτερο, τον φθηνότερο, τον πιο υποταγμένο και πειθήνιο, τον πιο του χεριού του εργαζόμενο.

Αυτό που προέχει για εμάς είναι η ίδρυση του συνεταιρισμού ανέργων όπως τον έχουμε οραματιστεί, η ίδρυση της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.», για να μπορούν οι συμμετέχοντες και τα μέλη της κίνησης να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, να διεκπεραιώνουν εργασιακές, οικονομικές και άλλες συναλλαγές τους μέσα από νόμιμες διαδικασίες και με τα ανάλογα παραστατικά. Για να μπορούμε να δημιουργούμε και να συντηρούμε νέες θέσεις εργασίας. Για καλλίτερη ποιότητα ζωής. Για να κερδίσουμε το μέλλον.

Γι’ αυτό σε καλούμε: Δήλωσε συμμετοχή, γίνε μέλος και συμμέτοχος
στην κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας»

Η εγγραφή στην κίνηση αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ενδιαφερομένου, άνεργου ή άλλου, είναι προαιρετική, δωρεάν, ανώνυμη και δεν ενέχει κανενός είδους υποχρεώσεις, δεσμεύσεις ή απαιτήσεις. Αντίθετα. η κίνηση δεσμεύετε απέναντι στο κάθε μέλος για τις όποιες επιλογές, ενέργειες, πράξεις ή/ και ανακοινώσεις της. Άνεργος που γίνεται μέλος της κίνησης, δεν χάνει την ιδιότητα του ανέργου.
Όλα τα μέλη της κίνησης έχουν ίσα και ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα των αριθμού των δικαιωμάτων ή των μεριδίων συμμετοχής που διαθέτουν ή θα διαθέτουν.

Η γνώση και η πλήρης και άνευ όρων αποδοχή και τήρηση των προϋποθέσεων και των κανόνων που έχουν τεθεί εξ αρχής ή θα τεθούν σε εύθετο χρόνο από την διοίκηση της κίνησης αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στην κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» και στην υπό ίδρυση Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.» με την ιδιότητα του μέλους.

Η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» είναι ανοικτή σε όλους τους ανέργους, και σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό. Και ακόμα, μπορεί ο οποιαδήποτε να επιλέξει να συμμετάσχει στην κίνηση με τους δικούς του όρους και κανόνες ή με οποιαδήποτε άλλη ειδική ή γενική συμφωνία.

Η εγγραφή, επώνυμη ή ανώνυμη, γίνετε:

- με προσωπική επαφή: Ζήτησε πληροφορίες από την κίνηση ή από οποιοδήποτε μέλος της κίνησης γνωρίζεις.

- τηλεφωνικά: Επικοινώνησε με την κίνηση σε ένα από τα τηλέφωνα: 210 46 53 504, Βόνταφων 69 40 764 784, Γουατσάπ 69 78 157 451, Γουίντ 69 37 948 094, και θα λάβεις οδηγίες.

- με ηλεκτρονικό μήνυμα (ημέηλ): Στείλε μήνυμα στην διεύθυνση troxartes@gmail.com με θέμα «ΕΓΓΡΑΦΗ», και στη συνέχεια θα λάβεις οδηγίες.
Αυτοδίκαια είναι μέλη, εφόσον το επιθυμούν:
-. οι άμεσα συναλλασσόμενοι με την κίνηση
-. οι πελάτες και οι άμεσα συναλλασσόμενοι με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις,
-. οι παραλήπτες αλληλογραφίας από τα ημέηλ anonymoi.anergoi.2010@gmail.com, troxartes@gmail.com
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ή να προμηθευτούν «Αίτηση εγγραφής μέλους» ή να στείλουν απαντητικό ημέηλ με θέμα ΕΓΓΡΑΦΗ.

Ζήτησε να σου στείλουμε αίτηση εγγραφής μέλους
και αν έχεις οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε μαζί μας για να στην λύσουμε.

Κάθε νεοεγγραφόμενο μέλος, θα λαμβάνει δωρεάν ένα μερίδιο*, ή δικαίωμα* συμμετοχής, συμβολικής ονομαστικής αξίας μιας δραχμής για να μπορεί να συμμετάσχει με δικαίωμα ψήφου στις δραστηριότητές της κίνησης «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» και στις διεργασίες για την ίδρυση της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.». Επίσης, η κίνηση προκειμένου να προβάλλει, να τονίσει και να τονώσει τους σκοπούς της, άλλα και για να διευρύνει την συμμετοχική της βάση, μπορεί και θα διαθέτει, πάντα δωρεάν και κατά την κρίση της διοίκησής της, μερίδια ή δικαιώματα συμμετοχής σε όποιους και όσους θεωρεί σκόπιμο.

Απορία - Μα, θα πει κάποιος; –Μόνο ένα μερίδιο συμμετοχής και μάλιστα της μιας δραχμής;
Ναι, τόσα μας περισσεύουν, τόσα θέλουμε να δώσουμε, τόσα δίνουμε! Όποιος δεν θέλει δεν το κάνει, όποιος θέλει το παίρνει και γίνεται συμμέτοχος και συνοδοιπόρος στην προσπάθειά μας,. Στο κάτω κάτω ούτε χρωστάγαμε ούτε χρωστάμε σε κανέναν για να του χαρίσουμε κάτι παραπάνω. Και αν αυτός που του δίνουμε ένα μερίδιο θέλει περισσότερα, ας προσπαθήσει αυτό το ένα να το πολλαπλασιάσει.
Δόξα το θεό, και το ένα, το δικό μας μερίδιο, το πολλαπλασιάσαμε και από αυτό δίνουμε και σε άλ-λους. Σαν τα ψωμιά και τα ψάρια, για όποιον θυμάται.

Η Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.».

Η συνεταιριστική εταιρεία που οραματιζόμαστε θα συσταθεί με βάση τον νόμο «Ν4072/2012 / ΦΕΚ 86Α/11.4.12, άρθρα 43 έως 120, Μέρος δεύτερο, νέα εταιρική μορφή: Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)», http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el, ο πλήρης τίτλος της θα είναι: Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.» και θα έχει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
Θα είναι εταιρία με νομική προσωπικότητα, ιδιόρρυθμη κατά τους ιδρυτές της, δηλαδή θα έχει δικούς της ρυθμούς και κανόνες, καθώς αυτό που θέλουμε και επιζητούμε είναι η διαφορετικότητα, η καινοτομία, η πρωτοτυπία και πρωτοπορία, παρακάμπτοντας ή παραβλέποντας όλα τα κοινότυπα, πεπατημένα και πεπερασμένα της καθημερινότητάς μας. Ο δε χαρακτηρισμός της και ως «κοινωνικής» αφορά αποκλειστικά και αυστηρά την ιδεολογία, τις πεποιθήσεις και τις επιλογές των ιδρυτικών μελών της, ενώ η έννοια «Αλληλεγγύη» αφορά και παραπέμπει στο σύνολο όσων χαρακτηρίζονται άνεργοι, άσχετα αν επιθυμούν και επιλέξουν να συμπορευτούν μαζί μας.

Στην εταιρεία θα μπορούν να συμμετάσχουν, εκτός των ανέργων, και α) εργαζόμενοι: ανασφάλιστοι, ωρομίσθιοι, ημιαπασχολούμενοι, συμβασιούχοι, εποχιακοί, όσοι δεν έχουν 12μηνη συνεχή εργασία ή εργάζονται υπό επισφαλές εργασιακό καθεστώς, αμειβόμενοι με λιγότερο μισθό, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι β) με συμβουλευτική σχέση: εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εφόσον δεν στερούν θέσεις εργασίας από ανέργους, και γ) υπό όρους: επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, χρηματοδότες, χορηγοί, διαφημιστές, διαφημιζόμενοι, υποστηρικτές, επενδυτές και όποιος άλλος το επιθυμεί, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό.

Η εταιρεία θα έχει εκ του νόμου εμπορική ιδιότητα, ακόμη και αν ο σκοπός της δεν είναι εμπορική επιχείρηση, και θα δραστηριοποιηθεί σε επαγγελματικά και επιχειρηματικά αντικείμενα της επιλογής των μελών της, των εργαζομένων σ’ αυτή, των συνεργαζομένων και των συνεργατών της. Μεταξύ άλλων η εταιρεία θα έχει ως αρχικά αντικείμενα εργασιών τη φωτογραφία, τη διαφήμιση, την έκδοση εντύπων, τη λειτουργία ιδιωτικού ταχυδρομείου διανομών εντύπων και την εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτων, την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών διαχείρισης.
Παράλληλα, θα αναζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της οικονομίας και παραμέτρους τις οικονομίας, και μέσα από συλλογικές διεργασίες και διαδικασίες, με καινοτόμους και πρωτότυπους τρόπους και μεθόδους θα τις αξιοποιήσουμε, θα τις αναπτύξουμε και θα τις εκμεταλλευτούμε, χρησιμοποιώντας τες και ως βάση για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας

Ως βάση ανάπτυξης της εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία και οι εισφορές (κεφαλαιακές, εξωκεφαλαιακές και εγγυητικές) των μελών που θα προεγγραφούν στην εταιρεία, ή μετά την σύστασή της, οι δυνατότητες των συμμετεχόντων, η τεχνογνωσία και οι δεξιότητές τους, οι υπάρχουσες ιδέες και προτάσεις, το υπάρχον υλικό, και γενικά οτιδήποτε άλλο αξιοποιήσιμο υλικό περιέλθει στην εταιρεία από μέλη, συμμετέχοντες, χορηγούς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Εξυπακούεται ότι όσοι θέλουν και επιθυμούν να συνταχθούν μαζί μας και να μας ακολουθήσουν, θα πρέπει να γίνουν μέλη, γιατί η κίνηση δεν συναλλάσσεται με μη μέλη. Και εφόσον γίνουν μέλη, αν κάτι δεν θα τους αρέσει θα μπορούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες και διεργασίες να το αλλάξουν ή να το βελτιώσουν.
Και ως μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να αποδέχονται πλήρως και άνευ όρων ότι, η γνώση, η αποδοχή, ο σεβασμός και η τήρηση των προϋποθέσεων, των κανόνων και των όρων που έχουν τεθεί εξ αρχής ή θα τεθούν σε εύθετο χρόνο από την διοίκηση της κίνησης, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής τους ως φίλων ή μελών στην κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι».

Οι εταίροι θα συμμετέχουν στην εταιρία είτε με κεφαλαιουχικές είτε με εξωκεφαλαιουχικές είτε με εγγυητικές εισφορές αξίας τουλάχιστον ενός ευρώ, σύμφωνα με τα άρθρα 35 έως 38 του σχετικού νόμου, ενώ με την επιφύλαξη του άρθρου 38 για τις εταιρικές υποχρεώσεις ευθύνεται μόνο η εταιρία με την περιουσία της.

Μέχρι την σύστασή της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.» από την κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας», η κίνηση δέν θα συναλλάσσεται με μη μέλη της, καθώς δέν διαθέτει ταμείο, και ως εκ τούτου δέν δέχεται, δέν εισπράττει και δέν διαχειρίζεται χρήματα. Όλα τα αναφερόμενα οικονομικά ή άλλα μεγέθη σχετικά με την κίνηση και την ίδρυση της εταιρείας, που θα δημοσιοποιούνται κατά καιρούς προς γνώση των μελών της, δέον να υπολογίζονται ως καθαρά συμβολικά, εικονικά και άνευ οικονομικής αξίας. Αυτά θα υλοποιηθούν και θα ενσωματωθούν στην εταιρεία μετά την ονομαστικοποίηση όλων των συμμετοχών και την σύστασή της.

Όλες οι οικονομικές συναλλαγές ή δεσμεύσεις που αφορούν την κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας» και τα της ίδρυσης της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.» πραγματοποιούνται μόνο στο όνομα του υπευθύνου διαχειριστή τους Ιωάννη Σ. Στεφάνου και αναγνωρίζονται μόνο με την ύπαρξη νόμιμων παραστατικών στοιχείων.
Ο διαχειριστής που συναλλάχθηκε ή συναλλάσσεται με τρίτους στο όνομά της κίνησης και της υπό ίδρυση εταιρείας, πριν από τη σύστασή της Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.», σύμφωνα και με το άρθρο 12 του σχετικού νόμου, ευθύνεται απεριόριστα και εις ολόκληρον. Ευθύνονται όμως, μόνη η εταιρεία για τις πράξεις που έγιναν κατά το διάστημα αυτό αν μέσα σε τρεις μήνες από τη σύστασή της ανέλαβε με πράξη του διαχειριστή τις σχετικές υποχρεώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν εξηγήσεις, διευκρινήσεις και πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά την κίνηση, από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Γιάννη Σ. Στεφάνου στα τηλέφωνα:
210 46 53 504, Βόνταφων: 69 40 764 784, Γουατσάπ: 69 78 157 451, Γουίντ: 69 37 948 094


Διοικούσα Επιτροπή


*Τα μερίδια και τα δικαιώματα συμμετοχής αποτελούν εσωτερικά έγγραφα της κίνησης «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας», ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ και δεν έχουν καμιά αξία πέραν αυτής που τους έχει προσδώσει ο εκδότης τους. Αποτελούν πρόκριμα για την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κίνησης και χρησιμοποιούνται για την μελλοντική επιχειρηματική οργανωτική δομή των δραστηριοτήτων της κίνησης και της υπό ίδρυση Ιδιόρρυθμης Κοινωνικής Εταιρείας «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.» Η ονομαστική αξία του κάθε τίτλου συμμετοχής έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό της μίας (1) δραχμής, η οποία δεν καταβάλλεται. Τα μερίδια συμμετοχής είναι διαρκείς τίτλοι, σε αντίθεση με τα δικαιώματα που είναι προσωρινοί τίτλοι συμμετοχής και ισχύουν για ορισμένο χρόνο -έχουν ημερομηνία λήξης- μέχρι να ανταλλαχθούν από τον κάτοχό τους με μερίδια συμμετοχής ή άλλο τι.1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας! Θα μας πείτε λίγο παραπάνω για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που έχετε αναφέρει στο άρθρο σας; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή