Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ίδρυση Εργασιακής Συνεταιριστικής Σύμπραξης Ανέργων

Στις 14 Σεπτέμβρη 2010 ιδρύθηκε η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της ανεργίας», για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων.
Πάντα αισιόδοξοι, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε, το κατά δύναμη, για ατομική και κοινωνική προκοπή, για καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, για την κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη, για καλό σήμερα και καλύτερο αύριο. Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Άλλωστε, με ό,τι κάνουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από την ανεργία μας. Αλλά θα κερδίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, θα κερδίσουμε το αύριο!

Από νωρίς αντιληφτήκαμε ότι ο μόνος τρόπος εξόδου από την κρίση, την ανεργία μας και την οικονομική ανέχεια, είναι η συνεργασία των ανέργων, η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων, η εκμετάλλευση όλων εκείνων των ανεκμετάλλευτων καταστάσεων και παραμέτρων της οικονομίας, με πρωτότυπους, καινοτόμους και δημιουργικούς τρόπους, με νέες ιδέες, με όραμα για το μέλλον. Το να περιμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο καθένας μόνος του, να περάσει η οικονομική κρίση είναι μια πράξη το λιγότερο κουτή.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα. Αγωνιζόμαστε χωρίς να μας πτοεί τίποτα και θα πετύχουμε, είμαστε αναγκασμένοι να πετύχουμε!

Έτσι λοιπόν, η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι κατά της Ανεργίας» ίδρυσε την Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Ένωση Αλληλεγγύης, Εργασιακή Συνεταιριστική Σύμπραξη Ανέργων, στο εξής Ικεάεσσα, ιστολόγιο: http://ikeaessa.blogspot.gr, με βασικό σκοπό την σύσταση Κοινωνικής Επιχείρησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόσο των μελών της όσο και άλλων, και για την εργασιακή, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξή τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτότυπες επιχειρηματικές ενέργειες και δράσεις.

Για περισσότερα επισκεφθείτε το νέο ιστολόγιο  http://ikeaessa.blogspot.gr

Ο υπεύθυνος της Κίνησης

Γιάννης Σ. Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου